Răspunsuri

2014-03-01T19:43:06+02:00
Gheorghita,unul dintre personajele secundare ale povestii este fiul Vitoriei si al lui Nechifor Lipan, unul dintre cei sapte prunci,cu care ii binecuvantase Dumnezeu si din care le ramsesera doar 2.
Restul ti-l trimit la mesaj.
1 1 1
2014-03-01T19:44:44+02:00
            Gheorghiţă, fiul Vitoriei şi al lui Nechifor Lipan este personajul secundar al romanului ,,Baltagul". Aflat la începutul romanului la vârsta adolescenţei, parcurge alături de mama sa un drum al iniţierii către formarea lui ca bărbat.Acesta este caracterizat atât direct cât şi indirect. Gheorgiţă este un adolescent care la început este speriat de faptul că va trebui să se maturiyeye fiind astfel obligat să părăsească lumea copilăriei.. însă mama observă acest lucru, Vitoria devenind astfel pentru băiat un mentor, Gheorgiţă reuşind pe parcursul călătoriei să devină un pilon de sprijin pentru Vitoria.
           Din caracterizarea directă reiese că ,,Gheorgiţă era un flăcău sprâncenat ş-avea ochii ei. Nu prea era vorbăreţ, dar ştia să spuie destul de bine despre cele ce lăsase şi cele ce văzuse." Băiatul la fel ca sora lui este fasccinant de lucrurile noi care apar ,,Avea un chimir noi şi-i plăcea" acest lucru în faţa Vitoriei fiind o încălcare a tradiţiei.
            Din caracterizarea indirectă reiese hărnicia băiatului acesta ajutându-şi tatăl cu oil, inteligenţa lui, el alegând să treacă oile în condică şi dorinţa lui de necunoscut.
              Gheorgiţă reprezintă adolescentul de la ţară simplu şi dornic de a explora necunoscutul.
Sper că te-am ajutat. :)
P.S.: NU ESTE LUATĂ DE PE INTERNET ESTE ,,CEAŢIE" PERSONALĂ!        

1 5 1