Va rog ajutatima Pe un raft intr-un magazin sunt 7 cutii cu detergent a 4 kg fiecare.Pe un alt raft sunt 8 cutii cu detergent a 4 kg fiecare. Cate kg de detergent sunt pe cele doua rafturi ? (Rezolva problema in 2 moduri)

1

Răspunsuri

2014-10-28T15:44:43+02:00
I. 7 * 4 = 28 kg pe un raft
8 * 4 = 32 kg pe alt raft
28 + 32 = 60 kg detergent

II. 7 + 8 = 15 cutii
15 * 4 = 60 kg detergent
trebuie sa fie cu X
ce este x,? semnul * este inmultit
aa multumesc