Text cu titilul Dor de zbor cu planul de idei : 1.Este toamna. 2.Copiii ingrijesc o familie de pasari.Toamna aurie , blanda a devenit mohorata, rece. 3.Pasarile se pregatesc de plecare. 4.La despartire sentimentele copiilor sunt puternice. Help me faster !!!!!!!

1
Sper ca ti-am fost de ajutor..
Mi-ai fost mult !

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-28T15:20:41+02:00
                                        Dor de zbor

  A sosit toamna,copiii zglobii se bucura de ca va venii mai putin iarna.Unul dintre copii zareste o familie de pasari si puiul este ranit la o aripioara si a atererizat intr-un cuib de paie.Copilul acela a mers sa vada de ce a atererizat brusc si cand s-a dus,a vazut aripioara rupta.
  Copilul a luat-o si a dus-o la el acasa,unde-i facuse un cuib si o ingrijise.Ii daduse farmituri de paine,apa si in cuib ii puse o paturica micuta sa ii fie cald.A trecut cateva saptamani,copilul chemase si pe prietenii lui sa-l cunoasca si sa-l ajute.In ziua aceea era o zi destul calduroasa si toamna aurie culca animale in vizuini si i-a frunzele copacilor.Blanda toamna devenise din ce in ce mai mohorate,dupa cateva saptamani a venit o zi rece,in care ningea,in acea zi pasarice-i i se facuse dor de zbor,dar ca prin magie s-a facut bine,si s-a intor la familia sa de pasarele,unde au plecat cu bine in tarile calde.
  La despartirea despartire de pui,sentimentele copiilor erau puternice,n-au plans,dar erau suparati fiindca le iubeau.