Răspunsuri

2014-10-28T09:31:25+02:00
Pe prima o amplificam cu √48 si obtinem √48/96
pe a doua o amplificam cu √108 si obtinem 5√108/324
iar pe ultima o amplificam cu √27 si obtinem √27/162
√48 = 4√3      √108 = 6√3    √27 = 3√3
4√3/96+30√3/324-3√3/162
pe prima o simplificam cu 4 , pe a doua cu 3 , iar pe ultima tot cu 3
√3/24+10√3/108-√3/54
o amplificam pe ultima cu 2
√3/24+8√3/108
o amplificam pe prima cu 9 iar pe a doua cu 2
9√3/216+16√3/216 = 25√3/216
2014-10-28T13:10:01+02:00
1/2√48 + 5/3√108 - 1/6√27=1/2*4√3+5/3*6√3-1/6*3√3=
2√3+10√3-1/2√3=
aducem la acelasi numitor
(4+20-1)/2√3=
23/2√3=
11,5√3