1.Definiti urmatorii termeni si alcatuiti cu fiecare dintre ei cate o propozitie: vot cenzitar,plebiscit,natiune,capital,profit.2.Numiti institutia din perioada consulatului corespunzatoare uneia dintre atributiile: are drept de veto redacteaza legile,sanctioneaza legile ,voteaza bugetul.

AM NEVOIE URGENT!!! Raspunsuri bune va rog!

1

Răspunsuri

2014-10-27T22:15:33+02:00

Vot cenzitar – vot exprimat de cetăţenii „activi” în viaţa politică,recunoaşterea căruia este determinată în funcţie de averea cetăţenilor şi capacitatea acestora de a achita un impozit către stat.Vot acordat în baza unui cens,adică a unui impozit direct. Censul mai poate fi virsta,sexul,nationalitatea,alfabetismul s.a.

Plebiscit – consultare a cetăţenilor care se pronunţă prin „da” sau „nu” asupra unui proiect de lege sau a unui act de o importanţă deosebită.


Naţiune – în sens medieval:stare socială sau grup etnic,care beneficiază de anumite privelegii.
În sens modern-comunitate mare socială care s-a constituit în decursul unei dezvoltări istorice de durată. Cea mai evoluată formă de comunitate socială.
Capital comercial – plusvaloarea obţinută în rezultatul operaţiilor comerciale şi care este reinvestită în diferite sfere ale economiei capitaliste.
Profit – surplus al capitalului оnvestit,care reprezintă diferenţa dintre încasări şi cheltuieli şi este însuşit de întreprinzător.
Trebuie si propozitii...
si erau 2 exercitii