Răspunsuri

2014-10-27T18:03:07+02:00
Unul dintre cele mai populare mituri de Halloween este in mod sigur cel legat de felinare sculptate in dovleci numite de americani “Jack-o-lantern”. Aceste felinare erau facute la inceput din napi, pentru ca apoi sa se foloseasca dovlecii. 

Desigur ca exista si un mit in spatele acestui obiect  care trebuie sa existe in fiecare casa in noaptea de Halloween. Acest mit izvoraste dintr-o veche legenda irlandeza care spune ca a fost odata un fermier batran si avar numit Jack Zgarcitul. Acesta era zgarcit, cartofor si avea un temperament foarte urat. 

Se spune ca el a pacalit diavolul sa se catere intr-un copac si apoi l-a prins acolo sculptand o cruce pe trunchiul copacului. Diavolul, infuriat, pentru a se razbuna l-a blestemat pe batranul Jack sa cutreiere pentru totdeauna pamantul, fara sa poata intra vreodata in iad sau in rai. Singurul lucru pe care i l-a ingaduit diavolul a fost sa poarte cu el un felinar sculptat intr-un dovleac care sa ii lumnineze calea.

Pisicile negre sunt de obicei asociate cu mitul vrajitoareleor care in noaptea de Halloween isi iau zborul pe matura si pleca in cautarea de copii. Multi oameni cred inca in acest mit, insa el este doar o poveste din batrani. Copii din ziua de azi iubesc ideea de a se costuma in fantome si vrajitoare tocmai pentru a onora acest mit.

Colindul “Ne dati ori nu ne dati!?”
 reprezinta unul din ritualurile in care copiii isi pot lasa imaginatia sa zburde, se pot costuma in ceea ce isi doresc si isi pot inspaimanta vecinii. Acest obicei este legat de mitul care spune ca in aceasta noapte poti transorma strainii in prieteni atata timp cat ii convingi sa iti dea dulciuri.

Se credea ca noaptea de Halloween este una din noptile de peste an in care iti poti vedea viitorul. Datorita tuturor obiceiurilor si legendelor pline de incarcatura magica, se credea ca prin niste ritualuri simple poti vedea ce te asteapta in anul care urmeaza.

2014-10-27T18:20:01+02:00
In noapte de halaween se spune ca spiritele prind viața costumanduse in tot felulul de monstri.