Ajutati-ma si pe mine va rog la doua exercitii la tema de la romana , va rog.Am foarte multe teme pentru maine si nu pot sa le rezolv pe toate. 1.Indicati predicatele nominale din textul urmator si precizati conjugarea, modul , timpul, persoana si numarul verbului copulativ. ,,Pentru ca am ramas singur, m-am hotarat sa incep chiar azi<< Romanul adolescentului miop>>.Voi lucra in fiecare dupa-amiaza.Olga era personajul principal.Fata devenea stapana sufletului eroului.Nu stiam unde sa situez actiunea.Vara-mea mi-a spus ca i-ar placea o mosie, unde un tanar bogat ajunsese vanatorul cel mai vestit din tinut.Lui Dinu i-am spus ca al doilea volum o sa prezinte un salon de coafura.El a parut surprins: -Are sa iasa fals, pentru ca o creatie inseamna asemanare cu viata reala si tu nu esti barbier.Situeaza volumul intr-o scoala de fete!''. 2. Analizati varbele predicative la timpul viitor de la exercitiul 1 .Va roggg.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-27T14:57:34+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
- am rămas ( singur) - predicat nominal,vb. conj.a III-a ,perfect compus /- era( personajul) predicat nominal ,vb. conj.a IV-a imperfect /devenea - pr. nominal ,conj.a IV-a imperfect.VERBUL A DEVENI ESTE ÎNTOTDEAUNA COPULATV./ ajunsese ( un tânăr ajunsese ) - predic. nominal,conj.a III-a mai mult ca perfectul /a părut ( el a părut) -are aici valoare de predicat nominal,conj. a II-a perf. compus /să iasă fals- are aici val de predicat nominal ,este de conj. a IV-a conjunctiv prezent / înseamnă ( o creație înseamnă) - are val de predicat nominal ,conj. I prezent /ești ( nu ești bărbier) are aici val de predicat nominal ,conj. a IV-a prezent/
23 4 23
persoana și numărul sunt ușor de văzut în text.
mulțumesc pt. coroană și SUCCES!
exerciuiul 2?
exercițiul*