Răspunsuri

2014-02-28T09:08:48+02:00
f:{-2,1,2,3}-->R
f(x)=ax-2
A(
1,-3)∈ G_{f} ⇒f (1)=-3
Înluim în f (x)=ax-2 x-ul ăl înlocui cu 1 de la f (1)=-3 şi obţii⇒f (1)=1a-2=a-2
Dacă f (1)=a-2 şi din nou f (1)=3⇒a-2=3
                                                 a=3+2
                                                 a=5
Şi am aflat astfel că f (x)=5x-2
Verificare: Aflăm f (1) folosind f (x)=5x-2 dccă o să ne dea 3 atunci rezolvarea este corectă:
f (1) 5 ori 1-2=5-2=3 Adevărat.
Sper că te-am ajutat
                                     
1 5 1