Răspunsuri

2014-02-28T08:54:47+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Nume predicativ(cum este S, cine este S) ex:El este prietenul meu. orice subst
 care sta langa verbul ''a fi'' are functie de Nume Predicativ asta e cel mai usor, Complement indirect(cui) ex: Ii dau Andreei stiloul meu (cui ii dau stiloul meu? Andreei; andreei are fs de CI.Complement Circumstantial de Loc(unde) ex: Noi ne jucam afara. unde ne jucam noi? Afara= CCM. Complement Circumstantial de Mod (cum, in ce fel, in ce mod?) ex:inotul caineste este usor.(in ce mod inotul este usor? caineste=CCM.Complement circumstantial de agent(de catre cine?)ex: Am fost felicitat de catre mama. (de catre cine am fost felicitat? de cate mama=CCA
Pronumele relativ este deosebit de toate celelalte pronume prin faptul că nu numai se referă la un substantiv, la alt pronume sau la opropoziție, reluându-le sau anticipându-le, ci în același timp introduce o propoziție subordonată, fiind parte de propoziție în aceasta.

2014-02-28T11:42:38+02:00
Nu pui nici-o intrebare...iti dai seama din context de functia sintactica...e complemen de loc,timp...direct..
eu il inlocuiesc cu un cuvant...si iti poti da seama..daca e subict...dar de cele mai multe ori e complement