Răspunsuri

2014-10-26T20:00:21+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
    Paleoliticul este prima si cea mai intinsa parte a epocii de piatra. Locuiau in corturi la gura pesterii si erau vanatori-culegatori, adica nu imblanzisera inca animalele si nici nu cultivau cereale sau legume. Culegeau doar ce crestea spontan, fara interventia omului.
    Uneltele si armele si le confectionau din piatra, materialul preferat fiind silexul deoarece era rezintent si usor de prelucrat. Mai preluctrau unelte si din oase de animale. Probabil foloseau si lemnul, dar acesta fiind un material perisabil nu s-a pastrat.
    Despre religie nu stim prea multe, decat presupuneri. Oamenii din Paleolitic obisnuiau sa picteze peretii pesterilor. Deoarece peste 80% dintre desene constituie reproduceri ale unor animale si tehnici de vanatoare s-a presupus ca aveau un rol magico-religios pentru a avea succes in vanatoare si pentru a se intoarce cu bine acasa. Un alt argument, ar fi faptul ca erau desenate in locuri greu accesibile ale pesterilor.