Ioana doreste sa cumpere trei carti . prima carte costa 218 lei , a doua cu 42 lei mai putin decat prima si a treia are pretul jumatate din pretul celei de a doua carti . Daca Ioana are 485 lei , poate sa cumpere toate cele trei carti ?

2

Răspunsuri

2014-10-26T19:32:31+02:00
218-42=176 lei costa a 2a carte
176:2=88 lei costa a 3a carte
218+176+88=482 lei costa cele3 carti

A doua are prețul jumătate din prețul celei de-a doua
2014-10-26T19:41:28+02:00
218-42=176 lei (a doua carte); 176:2=88 lei (a treia carte); 218+176+88=482 lei (costa cele 3 cărți); 485-482=3 lei ,rezulta ca Ioanei ii ajung banii pt a cumpara cele 3 carti si ii ramân 3 lei