Un autocar are de parcurs un traseu in 3 zile. in prima zi parcurge 1/3 din distanta,in a 2 a zi parcurge 40% din distanta ramasa,iar in a 3a zi 132 km.
a) Cati km. are traseul?
b)Cati km. a parcurs automobilul in prima zi?Dar in a 2a?
va rog repede.Multumesc :*

1

Răspunsuri

2014-10-26T19:16:30+02:00
X-distanta  ce trebuie parcura
I zi: a parcurs x/3
a mai ramas de parcurs:x-x/3=(3x-x)/3=2x/3
II zi a parcurs :2x/3·40/100=80x/300=8x/30
a maramas de parcurs: 2x/3-8x/30=(20x-8x)/30=12x/30 simplif=2x/5
III zi:  2x/5=132
x=132·5/2
x=330 km are traseul
in prima zi a prcurs 330/3=110 km
II zi :330-110=220
220·40/100=88 km a parcurs a II zi
III zi=132
110+88+132=330