Răspunsuri

2014-10-26T18:27:20+02:00
Sa elaboreze planul initial al unei compuneri.
(Exemplu: intocmeste planul compunerii respectand tema data si ordinea fireasca a derularii faptelor prezentate, da dovada de ingeniozitate si originalitate);Sa ordoneze enunturi date, pentru a reconstituiplanul unei compuneri.
(Exemplu:ordoneaza ideile, urmarind o succesiune logica a evenimentelor prezentate);Sa redacteze compuneri dupa un plan dat sau dupa un plan elaborat de catre el. (Exemplu: redacteaza un plan respectand normele ortografice, semnele de punctuatie, precum si asezarea corecta a textului in pagina);Sa structureze textul unei compuneri in cele trei parti: introducere, cuprins si incheiere.
(Exemplu: respecta structura unei compuneri: in introducere prezinta locul, timpul si personajele care participa la actiune, in cuprins surprinde intamplarile si faptele in ordinea derularii lor, iar in incheiere prezinta concluziile, ideile si sentimentele personale in legatura cu faptele descrise);Sa formuleze ideile astfel incat exprimarea sa fie corecta, clara, concisa si nuantata. (Exemplu: copilul evita repetarea suparatoare a unor cuvinte sau expresii (inlocuind unele cuvinte cu sinonimele lor), construieste enunturile corect din punct de vedere gramatical, topica frazei va fi cea fireasca, dezvolta ideile din plan intr-un sir de enunturi cu o succesiune logica, alege cele mai potrivite cuvinte si expresii pentru exprimarea cat mai fidela a ideilor, integreaza in compunere cuvinte si expresii artistice(epitete, comparatii, metafore);
3 5 3