Răspunsuri

2014-10-26T18:21:46+02:00
 Hibernarea este o stare de letargie profundă, un somn adânc, care permite animalelor să treacă mai uşor peste iarnă.
     Ursul brun care trăieşte la noi şi el ca şi celelalte animale care hibernează încă din vară se pregăteşte minuţios de hibernare prin faptul că se supraalimentează, ce a ce face ca să acumuleze cantităti importante de grăsimi.
      Liliacul toamna trebuie să acumuleze 20% în plus greutate pentru a putea supravieţui pe timp de iarnă. Corpul liliacului suportă foarte bine schimbările surprinzătoare ale timpului.      Ariciul este răspândit în Europa, Asia şi Africa , ziua stă ascuns, noaptea este foarte activ în căutare de hrană. Cu ţepii săi ciudaţi, bicolori ariciul este probabil cel mai prudent animal.Poti sa-mi spui despre alte animale inafara de asta ca astea au fost in fisa la mn!
2014-10-26T19:14:27+02:00
1.  Melcii sunt o specie aparte de creaturi care hiberneaza. Nu doar ca intra in stare latenta pe timpul iernii, pentru a se ascunde de frig, dar au si capacitatea de a intra si in "somnul de vara", proces numit estivatie, pentru a se ascunde de

2.Ursul este cel mai cunoscut animal care hiberneaza. Cu toate acestea, putine persoane stiu ca doar patru specii de ursi trec prin aceasta stare latenta indelungata: Ursul Brun, Ursul Polar, Ursul Negru Asiatic si Ursul Negru American. Acestia pot sta chiar si 100 de zile fara sa manance si sa bea, in perioada de hibernare.

3. Hibernarea aricilor are loc cand temperatura corpului lor scade semnificativ, iar respiratia incetineste brusc, de abia se mai simte. Una dintre caracteristicile aparte ale acestor animalute este ca organismul lor are capacitatea de a produce mai multa caldura pe masura ce temperaturile de afara au tendinta de a scadea semnificativ.2 3 2