Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-26T16:13:27+02:00
Pentru primul corp scriem ca greutatea e egala cu forta elastica, si aflam constanta k:

m_1g=kx_1\ \ \ \ \to \ \ \ \ \ k=\dfrac{m_1g}{x_1}

Pasul 2 ar fi sa aflam masa celui de-al doilea corp: m_2=\rho V

Apoi facem acelasi lucru ca la primul corp si aflam alungirea a doua:

m_2g=kx_2 \ \ \ \to \ \ \ \ \rho Vg=\dfrac{m_1g}{x_1}x_2\ \ \ \ \to \ \ \ \ x_2=\dfrac{\rho Vx_1}{m_1}

Date:
m_1=2\\ x_1=0,04\\ \rho =600\\ V=\frac{1000}{1000000}=0,001

Ti-am transformat datele in S.I.
Trebuie doar sa mai faci calculul.
1 5 1