Răspunsuri

2014-10-26T13:48:32+02:00
( \frac{51}{9} - \frac{15}{4} + \frac{3}{4} ): \frac{8}{3} =( \frac{51}{9} - \frac{12}{4} ): \frac{8}{3} =( \frac{51}{9} -3): \frac{8}{3} = \frac{51-27}{9}:  \frac{8}{3} = \frac{24}{9} · \frac{3}{8} =1

5,(6)= \frac{56-5}{9} = \frac{51}{9}
0,75= \frac{75}{100} = \frac{3}{4}


am adunat prima data cu acelasi numitor numerele
apoi am adus lanumitor comun
unde era nevoie am simplificat
nu pot scrie aici cu fractie ca pe foaie
si aici nu ai cum sa scrii pe foaie, nu?