Răspunsuri

2014-10-26T11:13:05+02:00
Avem doua cazuri : cand k este par si cand k este impar .

Caz 1 : k este impar

E =  \frac{5}{6} +  \frac{3}{4} -  ( \frac{2}{3} )^{4k+1} +  ( \frac{2}{3})^{4k+1} =  \frac{5}{6} +  \frac{3}{4} =  \frac{38}{24} =  \frac{19}{12}

Caz 2 : k este par

E = - \frac{5}{6} -  \frac{3}{4} +  (\frac{2}{3}) ^{4k+1} -  ( \frac{2}{3})^{4k+1} = -  \frac{5}{6} -  \frac{3}{4} = -  \frac{38}{24} = -  \frac{19}{12}
multumesc mult , ma mai poti ajuta cu unu aproximativ la fel?
Sigur ca da , posteaza intrebarea :D
vreau sa intreb inca ceva unde a disparut -1 ?