Răspunsuri

2014-10-26T09:52:44+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Era o dimineata de toamna. Albina il trezi pe trantor:
- Buna dimineata,  trantore!
- Ah. Neata! Ce faci ?
- Oare ce sa fac? Oare ce? Fac curatenie. Ajuta-ma si tu!
- Nu vreau! Nu sunt eu seful in casa asta.
- Spala macar vasele!
- Nu.
- Da cu aspiratorul!
- Nu!
- Sterge praful
- Nu!
- "Nu, nu, nu!" Dar ce sunt eu in casa asta? Servitoarea ta? Ia mai pune si tu mana sa faci ceva! Este casa noastra, nu doar a mea! Nu vrei sa muncesti. Traiesti din munca altora!
- Nu vreau sa fac curatenie. 
- Bine. Asa sa fie vorba.
Dupa atatea refuzari, albina se supara foarte tare pe trantor si o lua la drum. Nu putea trai fara ca cineva sa o ajute. Nu doar ea statea in casa, ci amandoi. Dar trantorul nu avea chef de treaba.
Sau -Treci la treaba lenesule ! Eu am obosit, zise albina.Trantorul sare ca intepat si o cearta pe albina:
-Ma doare piciorul, nu vezi?Mai bine te-ai duce si ai aduna:polen,zahar si putina culoare pentru gem.
-Cine ti-a spus tie ca noi facem gem?Noi albinele facem :miere,ceara.
2014-10-26T09:53:51+02:00
Intr-un stup, ca oricare altul, exista  albine harnice si vestnic ocupate dar exista si trantorii, care nu fac altceva decat sa stea si sa leneveasca cat e ziua de lunga . Intr-una din zile, albinuta (da-i tu un nume ca eu habar nu am cum ar putea s-o cheme) , nervoasa la culme, ai spune rastit trantorului Zumzaila : 
- Cat timp crezi ca voi mai lucra doar ca tu sa mananci ? Ori aduni si tu polen, ca toate celelalte albine, ori iti iei zborul !
trantorul, cu o fata plictisita casca lung, si o privi cu dispret pe albina , zicandu-i :
- Asta-i legea naturii  tu muncesti, mori , dupa tine vine alta, si tot asa . Toate astea doar ca eu sa traiesc . Cel mai puternic sunt eu ! Asta-i legea naturii, albinuto !
- ai dreptate , tu esti mai puternic , insa noi suntem cu sutele ! gandestete, daca te nu ai exista, noine-am continua munca fara griji, insa, daca noi nu am esxista, tu ai pieri de foame !
trantorul, pus pe ganduri, isi dadu seama ca mica si neinsemnata albina avea dreptate si din acea zi, incerca pe cat posibil sa puna "aripa" la treaba . 
e doar o idee, poti s-o schimbi daca vrei pe ici - colo :))) :*

2 3 2