Răspunsuri

2014-10-26T08:50:09+02:00
Adunam 2a+b cu a+2b, adica 3a+3b=10+11=21 ... 3(a+b)=21, a+b=7. Acum scadem din 2a+b pe a+b si obtinem a=10-7  a=3. Apoi b=10-2a, adica b=10-6, b=4. 
  • Utilizator Brainly
2014-10-26T08:55:48+02:00
2a+b=10 \\ a+2b=11\ \ \ \ adunam\ \ cele\ \ doua\ \ relatii \\ ======= \\ 3a+3b=21\ \ /:3\ \ impartim\ \ la\ \ 3\ \ => a+b=7 \\  \\ a+2b=11=>a=11-2b \\  \\   2*(11-2b)+b=10 \\ 22-4b+b=10 \\ 22-3b=10 \\ 22-10=3b \\ 12=3b \\ b=4 \\  \\ 2a+4=10 \\ 2a=6 \\ \boxed{a=3}
Jas ma poti ajuta si pemne la o prblm? Am postat-o acumcateva minute. Ms