(3x+15+4x+1)/7=1
(7x+16)/7=1
7x+16=1/7
7x=1/7-16
7x=(1-112)/7
7x=-111/7
x=-111/14
b) 4[9-5(x-2)]+3(3x+5)=2[3(x-5)+17]-4
4(9-5x+10)+9x+15=2(3x-15+17)-4
4(19-5x)+9x+15=2(3x+2)-4
76-20x+9x+15=6x+4-4
-11x-6x=-76-15
-17x=91
x=-91/17 ..cred ca ti-am fost de folos mie asa mi-a dat

Răspunsuri

2014-10-25T21:32:21+03:00
(3x+15+4x+1)/7=1
(7x+16)/7=1
7x+16=1/7
7x=1/7-16
7x=(1-112)/7
7x=-111/7
x=-111/14
b) 4[9-5(x-2)]+3(3x+5)=2[3(x-5)+17]-4
4(9-5x+10)+9x+15=2(3x-15+17)-4
4(19-5x)+9x+15=2(3x+2)-4
76-20x+9x+15=6x+4-4
-11x-6x=-76-15
-17x=91
x=-91/17
in paranteza avem si o fractie (2x+1/2) nu trebui adus la acelasi numitor?
iar in fata avem 2 ori(....
pai da si ar veni daca am inmulti: 2*1/2.. si se simplifica 2 cu 2 si da 1
aha ms
npc