Răspunsuri

2014-10-25T21:49:02+03:00
Adolescent în lumea de azi este o construcție dificil de definit. De ce este dificil? Pentru că adolescența este perioada marilor schimbări în viața individului.Adolescentul ar trebui să devină mai conștient de problemele de azi ale societății, de riscurile la care se expune zi de zi.
Adolescentul de azi este ironizat continuu de societate.Este un cruciat al ideii sfinte de Coca-Cola și de Blue Jeans, după cum spunea Traian Coșovei.Generația de azi este condusă de diverse curente și este manipulată cu brio.
Un adolescent obișnuit de azi s-ar caracteriza printr-o persoană care stă toată ziua in fața calculatorului, creându-și un univers virtual.Devine un adevărat cyber freak sau un couch potato devotat televizorului manipulantul numărul unu al maselor.
Adolescentul de azi transcende în diferite tabere ale curentelor societății.Din simplu proaspăt profanator al adolescenței devine un experimentat peste noapte, un matur îmbracat cu haine fashion și înțărcat cu diferite gablontzuri și idei eronate. Se crede un supraom, un venerabil artist căruia trebuie să i se aduca ofrande. Devine un fashion victim al timpului modern. Este un obiectiv survolabil, o zecimală intr-o cifră de afaceri,dupa cum spunea același Traian Coșovei.
Datorită faptului că este prea naiv și fară experiență nu este băgat in seamă. Astfel, dorește să epateze în diferite moduri : schimbând constant cercul de prieteni; devenind un adept al licorii bahice și al fumului de tutun ce îi iese in gură.
În fond, adolescentul este tot ceea ce societatea consideră a fi greșit.Adolescentul e ca un bec spart pe hol, o spirală Misa pe litoralul romanesc. E un necrofag tembel ce se hrănește cu resturi ale societații. Este o Giocondă imortalizată cu un zambet misterios menit sa îi ascundă adevarata față.
Ce este el defapt? O țestoasă închisă în carapace!
8 4 8