Răspunsuri

2014-10-25T19:56:49+03:00
Fragment----- Astăzi Miercuri 2 oct. anul una mie nouă sute orele 1 p.m. Noi comisarul secţiei 55 după reclamaţia părţilor şi anume domnişoara Matilda Popescu de profesiune particulară menajeră împreună cu mama sa d-na Ghioala Popescu idem, domnişoara Lucreţia Ionescu de profesiune rentieră împreună cu mătuşa sa d-na Anica Ionescu de profesiune văduvă pensionară viageră şi d. Stavrache Stavrescu de profesiune propietar, după ce l-am eliberat adi dimineaţă de la secţie, deoarece la prima cercetare ce am făcut-o aseară la faţa locului pentru scandalul provenit, s-a pronunţat cu vociferări la adresa guvernului, care este un obiceiu al său cunoscut de toţi concetăţenii din această suburbie şi în contra noastră chiar în eserciciul foncţiunii, transportându-ne în strada Graţiilor No. 13 bis unde se află imobilul în cestiune al susmencionatului propietar Stavrache Stavrescu, închiriat domnişoarii Matilda Popescu cu mama sa pe şase luni, de la sf. Dumitru corent până la sf. Gheorghe următor şi pe care nu-i permite a intra în posesiune numai cu arvuna fără a complecta chiria, iar domnişoara Lucreţia Ionescu cu mătuşa sa trebuie să se mute şi pretinde că nu vrea, deşi propietarul susţine că i-a rămas pe trecut datoare 22 de lei, lăsând şi soba stricată, care d-sa contesteadă şi nu lasă nici o mobilă amanet, constatând următoarele: Avînd în vedere că d. Stavrache Stavrescu, propietarul imobilului din strada Graţiilor No.13 bis, lipit în dreapta cu imobilul aceluiaşi propietar cu No. 13 simplu, iar în stânga un loc viran tot al aceluiaşi propietar nengrădit depunându-se fel de fel de murdalâcuri de către vecini cum şi de trecători, pentru care i s-a făcut în mai multe rânduri proces de contravenţiune asupra salubrităţii publice, iar imobilul respectiv cu No. 13 bis fiind compus dintr-o cameră, o săliţă şi o bucătărie, toate de carămidă şi o magadie de scânduri de lemne de foc, pe care l-a închiriat cu contract în regulă încă de la sf. Gheorghe trecut domnişoarii Lucreţia Ionescu pe un an, iar acum sub felurite pretexte refudă, nevoind să considere absolut nimic.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-25T20:20:05+03:00
Proces Verbal - Ion Luca Caragiale

   In ,,Proces verbal'', Ioan Luca Caragiale satirizeaza societatea vremii sale, in acest caz motivul absurd al neintelegerii dintre propietar si chiriase.
    Titlul sugereaza clar despre ce este vorba, nelasand loc de interpretari gresite.
     Propietarul imobilului nu vrea sa-si respecte contractul si doraste sa le arunce pe cele trei doamne in strada. Stavrache Stavrescu, propietarul era bine cunoscut de catre comisar in urma numeroaselor plangeri adresate de catre vecini. Acesta inventase diverse pretexte pentru a le putea da afara pe doamne. Domnisoara Matilda Popescu sustine ca ia fost data mobila afara din casa si este suparata pentru amenetarea unui sifonier. De asemenea, propietarul  sustine ca a fost lovit si insiltat de catre doamne.
     Pana la urma comisarul intermediaza conflictul impacand cele doua parti, reclamantul si reclamatul.

4 5 4