Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-25T21:09:49+03:00
X² + y² +19 = 4x-8y ⇒ x² -4x +4 +y² +8y +16 -1 = 0⇒    (x-2)² +(y+4)² -1 = 0
 I.  [(x-2)² - 1] +(y+4)²=0 ⇒ (x-2-1)(x-2+1) + (y+4)² = 0
(x-1)(x-3)=0  x1=1 x2=3    (y+4)² = 0    y+4 =0  y1= - 4
II. (x-2)² + [(y+4) +1][(y+4)-1] = 0    (x+2)² + (y+5)(y+3) = 0
(x+2)² = 0  (x+2)=0  x3= - 2      (y+5)(y+3) =0  y2= - 5  y3 = - 3


 
Multumesc
Asa cum am specificat mai sus, aceasta ecuatie are o infinitate de solutii. De exemplu, o alta solutie este: x=(radical(2)+4)/2 si y=(radical(2)-8)/2.