Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-25T18:10:47+03:00
Este o fiinta pentru ca are viata,se hraneste si respira
da,un lucru este ceva fara viata ,neschimbator
doar o alta parere mai stiintifica:copacul este un obiect deoarece nu poate vorbi,,nu poate gandi si nu poate avea sentimente....bineinteles,parerile sunt impartite,dar material fiind biologie,trebuie ca respunsul sa nu fie aprofundat...
este fiinta
In mod asemanator copacului, orice fiinta umana are un ‘program’ de viata. Acesta este constituit din doua parti componente : ‘programul’ cu care se naste (inscris in gene) si influentele preluate din mediul inconjurator. Acestea duc la anumite evenimente intamplate persoanei si actiuni desfasurate de persoana, care se inscriu in memoria sa si determina un anume tip de comportament specific in toate momentele vietii (cauza – efect)
Aceste doua influente (geneticul si mediul) sunt cele care ne fac sa actionam in mod inconstient (lipsit de constienta, sa-i spunem – adica nu ne dam seama ce facem, nu stim de ce facem asta, nu stim cum putem face altfel). Din fericire, se pare insa ca specia umana este singura de pe acesta planeta inzestrata cu capacitatea de constientizare. Exista o alta influenta care ne poate ajuta sa depasim inconvenientele programarii – e vorba de influenta (educatia) constienta.