AJUTATI-MA LA 4 PROBLEME:


1. Florin este mai mic decat sora sa cu doi ani, iar impreuna insumeaza 21 de ani. Care este varsta fiecaruia. 2. Adina a citit jumatate dintr-o carte si mai are de citit inca 48 de pagini. a) Cate pagini are cartea? b) In cate zile termina de citit cartea, daca in fiecare zi citeste acelasi numar de pagini? 3. Un biciclist parcurge un traseu in trei zile . In prima zi merge de dimineata 16 km si dupa amiaza cu 5 km mai multi, in a doua zi cu 7 km mai putini decat in dupa- amiaza primei zile, iar in a treia zi cu 32 km mai putin decat in primele doua zile la un loc. Cati kilometri a avut traseul parcurs de biciclist. 4. La o florarie s-au adus intr-o zi 36 buchete cu garoafe rosii si cu 8 mai multe buchete cu garoafe albe. S-au vandut 28 buchete cu garoafe rosii si 25 buchete cu garoafe albe . Cate buchete de garoafe au ramas la florarie?























1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-26T01:18:04+03:00
1) f- florin, s- sora
s=f+2
s+f=21 f+2+f=21 2f=19ani f= 9 ani si 6 luni s= 11 ani si 6 luni
2) p/2=48 p=96 de pagini are cartea si o termina in 2 zile daca in fiecare zi a citit 48 de pagini
3) prima zi - 16+16+5=37
a doua zi 16+5-7=14
a treaia zi 37+14-32=19
 in prima zi pargurge 37 de kilometri, a doua zi parcurge 14km, a treia zi 19. in total 70 de kilometri
4)buchete de garoafe albe au fost aduse36+8=44.  daca sau vandut 28 de buchete de garoafe rosii inseamna ca au ramas 36-28=8 buchete . Daca la garoafe albe sau vandut 25 inseamna ca au ramas 44-25=19 buchete


2 5 2