Răspunsuri

2014-10-25T17:43:21+03:00
Dupa parerea mea , mancarea este foarte importanta la dezvoltarea noastra , atat fizica si cat si psihica deoarece creierul are nevoie de anumite substante nutrivite ce se gasesc in alimente pentru a da un randament cat mai favorabil.
Eu una , sunt adepta a mancarurilor sanatoase cum ar fi consumul in cantitati cat mai mare ale legumelor si fructelor proastepe . Nu trebuie abuzate grasimile , zaharurile deoarece ne sunt prieteni pe moment si dupa ne dezamagesc destul de mult , facandu-ne rau organismului .In primii ani de viata , copilul trebuie orientat spre adoptarea unui astfel stil de viata sanatos pentru a avea o viata sanatoasa si lipsita de griji din punct de vedere a sanatatii . Este adevarat ca organismul are nevoie de dulciuri dar nu consumate in exces , dulciurile dandu-ne energia de care avem nevoie. Nu trebuie sa neglijam consumarea apei deoarece aceasta este vitala pentru un stil de viata sanatos
In concluzie , trebuie sa adoptam un stil de viata sanatos cu o alimentatie sanatoasa , incluzand produse bio 
mersi mult !!!!
sper sa iti fie de folos
e foarte buna <3
2014-10-25T17:45:08+03:00
O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. 
Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot ce se consuma si se bea timp de o saptamana. 
O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii.

1 5 1