Răspunsuri

2014-10-25T17:27:14+03:00
Traian a fost regele Romei.El domnea in Roma in timp ce in Dacia domnea Decebal.Traian dorea ca sa cucereasca Dacia.armata lui era foarte bine organizata ,puternica si avea multe arme,in timp ce armata lui Decebal nu avea asa de multe arme.Traian a trimis odata armata sa intreaga pe teritoriul Daciei.Fiind multi si puternici ei au invins armata lui Decebal.La roma din ordinea lui a fost inaltata Columna lui Traian.
vreau personalitatea lui Traian,cum era el
nu ce a facut
2014-10-25T18:18:29+03:00
- nascut pe coasta de est a Spaniei (in cea vreme provincia romana Hispania) Traian a dat dovada de un caracter darz 
- precaut in momentele cand nu detinea suficiente informatii
- viteaz cand se lupta cu barbarii
- cumpatat cand situatia  io cerea si ¨larg la punga¨  dupa ce a cucerit Dacia: a dat cadou fiecarui cetatean roman o suma considerabila de bani, a scutit de taxe pe 3 ani si a sustinut cu multi bani constructiile artistice si administrative din Roma si imperiu dupa 106 d. Hr.
- si a incercat talentul ca memorialist dar se pare ca nu avea talent (a scris o carte intitulata De bello dacico, similat cu De bello galico al lui Cezar; dar lucrarea sa se pare ca nu a fost pe placul criticii literare contemporane) 
Traian a fost fiul lui Marcus Ulpius Traianus, un proeminent senator și general dintr-o familie romană faimoasă (Ulpii). Familia s-a stabilit în provincia Baetica, în Spania de azi, cândva spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Punic, iar Traian a fost doar unul din membrii familiei Ulpii, familie care a continuat și după moartea sa.
S-a născut pe 18 septembrie, 53 în orașul Italica, din provincia romană Hispania. Tânăr fiind, a urcat în ierarhia armatei romane, luptând în cea mai periculoasă