Răspunsuri

2014-10-25T12:21:27+03:00
„Marul discordiei” este un fruct simbolic generator de conflicte.Se spune că în timpul nunţii zeiţei Thetys cu Peleus, un rege din Tesalia, în timp ce zeii dănţuiau, şi-a făcut apariţia Eris, personificarea discordiei, care nu fusese invitată, şi a aruncat un măr de aur (mărul discordiei) pe care era scris “celei mai frumoase”. Văzând mărul, Hera, Atena şi Afrodita l-au revendicat, fiecare susţinând că le întrece în frumuseţe pe celelalte 2. Văzând că nu pot ajunge la o înţelegere, cele 3 zeiţe au hotărât să ceară o opinie obiectivă. De aceea l-au ales ca arbitru pe prinţul troian, Paris. Paris i-a oferit în cele din urmă mărul Afroditei, după ce aceasta i-a promis ca soţie pe cea mai frumoasă femeie pământeană, Elena. Zeiţa a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris şi să fugă cu el în Troia. Agamemnon, regele cetăţii Micene a hotărât să răzbune onoarea fratelui său, Menelaus, printr-un război îndreptat împotriva cetăţii troiene.  

Sabia lui Damocles 
Este o expresie, provenita dintr-o isorioara antica, care desemneaza o primejdie ce il paste pe cineva, in orice moment.
Se spune ca un tiran al Siracuzei a vrut sa dea o lectie unui curtean lingusitor, pe care il chema Damocles si la un ospat l-a asezat pe tronul sau. In timpul ospatului i-a aratat o sabie, ce atarna deasupra capului sau, tinuta doar de un fir de par. Prin asta a vrut sa-i arate ca pe tirani ii pandesc primejdii in orice moment, chiar si la ospete si ca nu este asa mare fericire sa fii tiran. Numai bine!

Marul lui Adam 
Mărul lui Adam o formațiune cartilaginoasă din regiunea laringelui la bărbat

la restu nu mai stiu