Răspunsuri

2014-10-25T11:10:11+03:00
Se rationalizeaza cu 2 \sqrt{3} + 3\sqrt{2} .
La numarator (sus) vei avea: 12+ 12\sqrt{6} +18=30+12 \sqrt{6} =6(5+ 2\sqrt{6}.
La numitor (jos) vei avea 12-18=-6.
Fractia va fi: 6(5+ 2\sqrt{6} ) / (-6) =-5-2 \sqrt{6} .
Comentariul a fost şters
scuze...acum am vazut unde am gresit...corectez imediat
Comentariul a fost şters
2014-10-25T11:31:17+03:00
Rationalizezi cu 2 \sqrt{3} +3 \sqrt{2} si it da:

12+2*2*3* \sqrt{2} * \sqrt{3} +18 supra 12-18==>
30+12 \sqrt{6} supra -6 ===>
Este egal cu 5-2 \sqrt{6} (dupa simplificare)