Răspunsuri

2014-02-27T16:37:19+02:00
M+i=40lei
i=3/7 m
m+3/7m=40
Amplificam cu 7 ca sa dispara numitorul.
7m+3m=280
10m=280
m=280/10=28lei
i=3/7 x 28=3x4=12 lei
1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-27T16:37:46+02:00
Maria |__||__||__||__||__||__||__|
Ina     |__||__||__|

Partile sunt egale
Ina+maria=40
in total sunt 10 parti
valoarea unei parti este 40:10=4 lei

Maria=4x7=28
Ina=3x4=12

Verificare:
12+28=40 ADEVARAT
2 5 2