Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-24T23:22:29+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Doina este opera lirica de factura populara in care autorul isi exprima o varietate de sentimente. ,,Doina Olteneasca” culeasa de Vasile Alecsandri exprima sentimentile creatorului anonim in toate momentele decisive ale vetii. Prin versurile sale doina mangaie sufletul si alina tristetea in clipele triste si vibreaza de bucurie in clipele de fericire.
Textul este dispus in strofe si versuri,valorificandu-se muzicalitatea limbajului,cu ajutorul elementelor de prozodie,rima imperecheata,ritmul trohaic si masura de 7-8 versuri specifica doinei.
Sunt prezentate variate,dar neelaborate figuri de stil prin intermediul carora sunt conturate sentimentele autorului.Astfel,epitetul "codrul verde" alturi de metafora "para focului" si personificarea "primavara,muma noastra" arata dragostea pe care si-o exprima autorul anonim fata de natura.

214 4 214