Răspunsuri

2014-10-24T21:47:12+03:00
(+7 supra 18)+(-3 supra 2)+(-11 supra 9)+(+4 supra 1)=amplificam fractia-3 supra 2 cu 9,fractia -11 supra 9 cu 2 si fractia +4 supra 1 cu 18...De ce? Pentru a ajunge la acelasi numitor
dupa avem: =(+7 supra 18)+(-27 supra 18)+(-22 supra 18)+(+72 supra 18)putem elimina parantezele schimband semnul..cred ca stii regula..daca nu..ti-o explic..daca inaintea parantezei ai + semnul din paranteza ramane acelasi,iar daca in fata parantezei ai - at semnul din paranteza se schimba...adica daca in fata parantezei ai - si in paranteza ai + semnul devine - si invers :)

=7 supra 18 - 27 supra 18 - 22 supra 18 +72 supra 18
=-20 supra 18-22 supra 18+72 supra 18
=-42 supra 18 + 72 supra 18 
=30 supra 18=5 supra 3am ajuns la 5 supra 3 simprificand fractia 30 supra 18 cu 6 

Sper ca ti-am fost de folos! O noapte frumoasa :*
1 5 1