Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-27T16:12:44+02:00
Fara doar si poate, societate moderna este o societate urbana, dar cu o puternica nostalgie in imaginarul sau fata de viata simpla, viata la tara - conceputa si acum de multi dintre noi ca un ideal demult pierdut care trebuie regasit, o varsta de aur, si asa mai departe.

 Sunt orasean, sunt "urban". Nu mi-e rusine sa imi recunosc dependenta fata de progresele civilizatiei moderne. Prefer zona de tara pentru vacante scurte, excursii, plimbari, dar nu m-as putea stabili si adapta prea usor la traiul in localitati mici. Nu ma incanta gustul usor-sarat al apei de fantana cum nu ma incanta nici ideea de a sta fara internet, fara sucuri, si asa mai departe. Nu am rabdare cu animalele domestice, nu stiu cum se mulge o vaca. Nu am ucis vreodata nimic mai mare ca o musca - implicit - nu am gatuit nici un porc, nu am taiat nici o gaina. Niciodata nu am vanat. Gradinaritul se reduce, cel mult la ingrijirea unor flori. 
  Am mers de multe ori singur la munte, in zone relativ salbatice din necesitate, nu din placere. Si voi mai merge, doar cand imi va fi necesar. Daca in drumu-mi spre un munte aveam oportunitatea de a lua vreo telecabina sau sa urc cu masina pentru a ajunge in punctul dorit, in mod cert, nu imi oboseam pasii pe poteci abrupte. 
  Ca mine mai sunt si multi altii. Oameni care prefera oricand luxul si confortul oraselor mari in locul vietii de la tara. Oameni care nu se ascund dupa deget in apologii ale unui mod de viata pe care nu il respecta nici ei, care isi recunosc dependenta de mijloacele moderne de trai si informare. 

 Nu doresc sa transform subiectul intr-o discutie "pro" sau "contra" vietii urbane, si nici sa deplang disparitia stilului de viata al bunicilor si strabunicilor nostri. Pur si simplu, as dori sa aud cat mai multe pareri, sa discutam despre ceea ce inseamna a fi de la oras, despre ceea ce inseamna viata in orase, viata la tara. 
A fi orăşean înseamnă a ştii să te porţi , a trăi într-un mediu social mai dezvoltat, a interacţiona cu alţi oameni , a avea o educaţie.
2014-02-27T16:13:51+02:00
A fi orasean inseamna a trai intr-un centrul cultural , economic dezvoltat. Aceasta iti ofera posibilitatea de a te incadra in activitati culturale, de a frecventa unele cercuri care iti largeste sfera de activitate si te ajuta sa te dezvolti ca personalitate. A fi orasean -- semnifica a avea o educatie aleasa, bune maniere, un gust rafinat. Desigur ca e mult mai favorabil pentru o persoana de a trai la oras, unde sunt conditii mai bune de trai, unde te poti afirma mai usor.