1.Durata miscarii unui autoturism pe o sosea a fost t=3 h 20 min si 30s.Aflati:

a)cate min a durat miscarea

b)cate secunde a durat miscarea

2.Durata rotatiei Pamantului in jurulr axei este de 23 h 56 min.Aflati durata in secunde.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-24T11:28:19+03:00
1) a) 3hx60=180 min+20 min=200 min + 30 sec = 200,5 min
b) 200 min x 60=12000 s + 30 s= 12030 s
2) 23 h x60 =1380 min + 56 min= 1436 min x 60=86160 s

2 5 2