Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Ly3
  • Ambiţios
2014-10-24T09:04:41+03:00
-x+2x-3x+4x-5x+6x...-49x+50x=(il dam factor comun pe x)= x(-1+2-3+4-5+6....-49+50) (observam ca daca il scadem pe -1 din 2 ne da 1,daca il scadem pe -3 din 4 ne da 1,daca il scadem pe -5 din 6 ne da 1 ....daca il scadem pe -49 din 50 ne da iarasi 1)=x(1+1+1+1....+1)de 25 de ori =x*25=25x. Sper ca te-am ajutat. :)                                                                           
...
???????
Eu ti-am explicat aici,tu doar pui -1+2 si tot asa...ti-am explicat sa intelegi,dar in limbaj matematic tu doar faci operatiile,pentru ca este vizibil ceea ce se rezolva,este logic.
mersi
Cu placere!