Răspunsuri

2014-10-23T22:06:12+03:00
De cand Domnul Hristos a venit in aceasta lume pamanteasca si a intemeiat Biserica Sa, aceasta a devenit cel mai inalt si cel mai de seama observator. Din ea se vad intru Hristos toate lumile, si cele de sus, si cele de jos, se vede si Raiul si iadul. Si inca mai presus de acestea, incomparabil mai presus de acestea. Caci Domnul, coborand din Ceruri pe pamant, a unit lumea cereasca cu lumea pamanteasca. A facut o singura lume din doua lumi. A coborat pe pamant ca sa-l ridice pe om la Ceruri. Pentru aceasta a venit Domnul in aceasta lume. A venit ca sa ne arate ce este pamantul si ce este Cerul; ce este Raiul si ce este iadul. De la El si din Sfanta Sa Evanghelie noi ne cunoastem destinul. Fiecare om isi cunoaste calea, o cunoaste pana la sfarsit: de la inceput pana la sfarsit, de la mormant pana la inviere, de la inviere pana la Infricosatoarea Judecata si de la Infricosatoarea Judecata prin toata vesnicia. Nu mai exista taine nedezlegate si infricosatoare.
Ma multumea raspunsul tau, cel putin la ultimele 2 intrebari!!!... nu atat informatii scoase de pe net care nu sunt in acord cu Biblia deloc, ci parere subiectiva..
2014-10-23T22:08:36+03:00
Prin rai (cer) se înțelege în diferite religii locul în care vine sufletul omului merituos după moarte. În acest loc nu ar exista griji pentru necesități, astfel ca fericirea sufleteasca să fie posibilă.
iad-ul este denumirea folosită de religie sau secte religioase pentru a desemna un loc pe „tărâmul celălalt” („lumea cealaltă”) cu o localizare sub pământ, locuit de demoni .