Răspunsuri

2014-10-23T20:32:52+03:00
                        Incident neplăcut în timpul concursului

     Stau nerăbdătoare în banca mea alături de o fată pe care nu o cunosc şi pe care nu am să o mai văd vreodată cu care eu ş iea şi toţiu ceilalţi elevi aşteaptă să înceapă concursul.. Trei profesoare intră în clasă, închizând uşa după ele. Una dintre ele împărţea subiectele, una explica regulile şi cealaltă desena pe tablă, cu creta, un ceas, după care a scris ora şi timpul de lucru. Fluturaşii din stomacul meu au dispărut când am citit câteva dintre subiecte. Erau simple. Privesc în clasă şi aştept să se facă fix.
     - Puteţi începe, a spus o profesoară.
     Scriu mai întâi exerciţiile în care trebuie să completez şi răspund la întrebări, lăsând comentariul poeziei şi compunerea penru final. Am două ore la dispoziţie aşa că pot scrie fără grabă.
      După aproximativ treizeci de minute un sunet deranjant se aude de pe hol. Cele două profesoare au ieşit grăbite din clasă lăsând-o pe cea de a treia să ne dea explicaţii.
     - Grăbi-ţi-vă! Lua-ţi-vă gecile, telefoanele şi cheile şi părăsiţi clasa. Aceasta este alarma de incendiu.
     Nici nu mă mai gânesc. Fug spre cuier îmi iau geaca şi îmi pun telefonul cu cheile în buzunarul pantalonilor. Ies repede din clasă şi urmăresc şirul de elevi ce ies afară din şcoală.
     Nu după mult timp au sosit şi pompierii pentru a stinge focul. Profesorii ne-au lăsat liberi spunându-ne să venim a doua zi la şcoală. Concursul reluându-se tot a doua zi. Aşa că abia mâine voi putea să îmi termin rezolvările.
1 5 1