Va rof sa ma ajutati cu problema asta :
La o tipografie s-au tiparit 15560 exemplare dintr-o carte pentru copii , in prima saptamana . in a doua saptamana , s-au tiparitcu 2800 mai putine decat in prima saptamana si cu 1350 mai putine decat in a treia saptamana.
a) cate exemplare s-au tiparit in a treia saptamana ?
b) cate exemplare s-au tiparit in total ?

2

Răspunsuri

2014-10-23T18:03:38+03:00
Daca in a doua saptamana s-au tiparit cu 2800 mai putine exemplare decat in prima zi (in care s-au tiparit 15560 exemplare), rezulta ca au fost tiparite 15560-2800=12760 (exemplare)
Din faptul ca in a doua saptamana s-au tiparit cu 1350 exemplare mai putin decat in a treia saptamana, rezulta ca in a treia saptamana s-au tiparit: 12760+1350=14110 (exemplare).
Numarul total de exemplare este: 15560+12760+14110=42430 (exemplare).
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
spune-mi te rog, unde am gresit
Alina gresise initial pentru ca a spus ca in cea de-a treia zi s-au tiparit 11410, cand defapt erau 14110. O.o
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-23T18:05:12+03:00
15560 prima saptamana
15560+2800=12760 a doua saptamana
c-1350=12760
c=12760+1350
c=14110 a treia saptamana
15560+12760+14110=42430 in total
Uite si un exemplu: daca A e cu 2 ani mai mic decat B => A+2=B, NU A-2=B...verifica pe un exemplu.
si i-ai dat si "multumesc" pentru o rezolvare gresita :|
mersi pentru sfaturi!
Comentariul a fost şters
...a editat corect...initial scrisese gresit...si pe urma a scris corect O.o