Răspunsuri

2014-10-23T17:13:22+03:00
5. Folosim ecuatia generala a miscarii oscilatorii, x=A\sin(\omega t+\phi )

De acolo, avem si viteza ca functie de timp: v=\omega A\cos(\omega t+\phi )

Acum, folosim conditiile initiale date ca sa aflam A, \phi:

x(0)=x_0\ \ \ \to \ \ \ A\sin(\phi)=x_0\\ \\ v(0)=v_0\ \ \ \to \ \ \ \omega A\cos(\phi)=v_0

\sin \phi=\dfrac{x_0}{A}\\ \\ \sin\phi=\sqrt{1-\cos^2\phi}=\sqrt{1-\dfrac{v_0^2}{\omega^2A^2}}\\ \\ \\ \dfrac{x_0}{A}=\sqrt{1-\dfrac{v_0^2}{\omega^2A^2}}

De aici, ridicam la patrat, etc.... si aflam A.

6. Aici folosim din nou cele doua ecuatii generale ca mai sus, si folosim conditiile date. Trebuie sa aflam \omega , A, \phi

Dupa aceea, stim ca \omega^2=\frac{k}{m}
dar unde ai zis la 5 ca ridic la patrat vine x0 supra a la patrat ?
poi da, sa scapi de radical
vine x0 patrat supra A patrat
si apoi il izolezi cumva pe A, ca sa-l poti afla
ok