Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-23T15:04:40+03:00
Lumea a fost creata în 6 zile, iar în ziua a 7-a Dumnezeu s-a odihnit. Zilele semnifica o perioada nedeterminata de timp, ele putând fi o secunda sau un miliard de ani, pentru ca D-zeu este atotputernic 
Ziua I
La început Dumnezeu a facut cerul si pamântul. Si pamântul era gol. Întuneric era deasupra adâncului si Duhul Lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina!" si a fost lumina. Si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina si a despartit lumina de întuneric. Si a fost sera, si a fost dimineata.
Ziua a II-a
În aceasta zi Dumnezeu a facut taria si a despartit Dumnezeu apele se sub tarie, de apele cele de deasupra tariei. Taria reprezinta cerul, iar apele de deasupra tariei reprezinta norii.
Ziua a III-a
În aceasta zi Dumnezeu a adunat apele de sub tarie la un loc si s-a aratat uscatul. Pamântul a dat din sine verdeata: iarba care face samânta dupa felul si asemanarea ei.
Ziua a IV-a
A facut Dumnezeu cei 2 luminatori mari: luminatorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei, si luminatorul cel mai mic pentru cârmuirea noptii, precum si stelele. Cresterea si dezvoltarea plantelor pe pamânt pâna în ziua a IV-a a fost posibila si fara existenta luminii, pentru ca unul din atributele lui Dumnezeu este acela de a fi lumina.
Ziua a V-a
În aceasta zi Dumnezeu a facut animalele cele mari din ape si toate fiintele vii care misuna prin ape, unde ele se gasesc dupa felul lor, si toate pasarile înaripate, dupa felul lor.
Ziua a VI-a
A facut Dumnezeu fiarele salbatice si animalele domestice si toate târâtoarele pamântului dupa felul lor. Apoi a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau, a facut barbat si femeie.

Ziua a VII-a

În aceasta zi Dumnezeu s-a odihnit. Un aspect specific al învataturii crestine este perfectiune lumii create. Sfânta Scriptura învata ca dupa ce a fost încheiata creatia toate erau "foarte bune". Raul din lume nu a fost creat de Dumnezeu. Acesta este expresia libertatii de a alege. Pacatul savârsit mai întâi de diavol si apoi de om, a fost cauza îndepartarii de Dumnezeu si astfel de fericire.