Răspunsuri

2014-10-23T11:52:01+03:00
           Toamna este anotimpul roadelor bogate si al harniciei. Gospodinele lucreaza neincetat ca niste furnicute pentru a conserva legumele si fructele pentru iarna ce va veni. Sunt ca niste robotei, nu stau o clipa, camarile si pivnitele vor fi pline.
         Toamna este anotimpul romantismului si al melancoliei. Desi este un anotimp ploios, nimic nu se compara cu peisajele de vis pe care ni le ofera cu darnicie. Frunzele ruginii si un covor multicolor bucura privirea oricui. 
2014-10-23T13:42:08+03:00
Afara-i toamna, iar vantul zvarle-n geamuri grele picuri. A sosit in caleasca aurita, cu haina de culoarea vantului, cea mai darnica fiica a anului.Ploi reci si marunte cuprind cu freamate lungi codrul si intreaga natura. Norii isi poarta plumbul greu iar pasarile calatoare pleaca in carduri lungi, alungate de vifornita pagana.Un val de bruma argintie acopera dealurile moarte.A plecat din cer azurul, iar soarele obosit nu isi mai trimite razele pe pamant.Florile se ofilesc lent, lasand sa cada usor cate o petala moarta, iar pomii isi dezbraca straiele invelind cu drag pamantul proaspat arat. Dar tomantec de crizantema, simbol al inceputului si sfarsitului de viata, imprastie cate o adiere parfumata.
In amurg, incep sa straluceasca zimtii de gheata ai Luceafarului.