Răspunsuri

2014-10-22T21:48:29+03:00
Talentilor sau talantilor?

2014-10-22T21:55:48+03:00
Cel mai probabil Pilda Talantilor, pentru ca de cea a Talentilor nu am auzit.

In acasta pilda, 3 oameni au primit talanti. Unul a primit 5, unul 2 iar celalalt 1.
Cel care a primit 5 talanti, i-a investit si a mai castigat 5 talanti. Cel ce a primit 2 talanti, a castigat inca 2 talanti iar al treilea, care a primit un talant, l-a ingropat pentru a-l ocroti, pentru a nu-l pierde. Lui Dumnezeu i-a placut ce au facut cei care si-au dublat suma talantilor si l-a osandit pe cel care a ingropat talantul.
Comparatia pildei cu viata noastra, este ca Dumnezeu ne inzestreaza pe fiecare cu cate un talent, cu cate o abilitate, calitate, etc. si este responsabilitatea noastra sa dezvoltam ceea ce ne da Dumnezeu pentru a atrage foloase, si nu sa ingropam ce ne da Dumnezeu, cum a facut cel de-al treilea om si sa asteptam sa ne cada din cer vreun ban, vreun premiu, vreo lauda, etc.
Ceea ce primim, trebuie sa impartasim cu ceilalti, pentru ca atunci cand imparti cu cineva ceea ce ai, darurile ceresti ti se vor inmulti. 
iertare daca am fost gresit inteles, dar nu stiu sa fac aceasta compunere,scuze in continuare..........ptr. orice
"De exemplu ai darul de a vorbi cea ce este untalant deci spunele altora despre Isus" am luat-o ca pe un act de agresivitate, nu ca pe un sfat, cum este daca zici ca nu esti agresiv :)
Nici o problema Gmymarchizul, scrie-ti compunerea si du-te la somn :))
multumesc noapte buna
Cu placere, noapte buna!