Răspunsuri

2014-10-22T19:56:37+03:00
„Marul discordiei” este un fruct simbolic generator de conflicte.Se spune că în timpul nunţii zeiţei Thetys cu Peleus, un rege din Tesalia, în timp ce zeii dănţuiau, şi-a făcut apariţia Eris, personificarea discordiei, care nu fusese invitată, şi a aruncat un măr de aur (mărul discordiei) pe care era scris “celei mai frumoase”. Văzând mărul, Hera, Atena şi Afrodita l-au revendicat, fiecare susţinând că le întrece în frumuseţe pe celelalte 2. Văzând că nu pot ajunge la o înţelegere, cele 3 zeiţe au hotărât să ceară o opinie obiectivă. De aceea l-au ales ca arbitru pe prinţul troian, Paris. Paris i-a oferit în cele din urmă mărul Afroditei, după ce aceasta i-a promis ca soţie pe cea mai frumoasă femeie pământeană, Elena. Zeiţa a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris şi să fugă cu el în Troia. Agamemnon, regele cetăţii Micene a hotărât să răzbune onoarea fratelui său, Menelaus, printr-un război îndreptat împotriva cetăţii troiene.


http://www.citate-celebre.com/
mersi
marul discordie este un simblo general de conflicte .se spune ca in timpul nunti zeeitele
Neintelegere
2014-10-22T20:01:36+03:00
Exresia este preluată în urma unei întâmplări din antichitatea greacă ( mitologie ) Se spune că zeițele Afrodita, Herra, Atena își disputau frumusețea ( care e cea mai frumoasă  ).
Cum nu au reușit să găsească pe cineva care să facă alegerea ,au găsit un muritor ( Paris) căruia i-au dat un măr spunînd ca el să ofere mărul cele mai frumoase dintre zeițe.
De aici vine expresia de MARUL DISCORDIEI ( discordia - cearta dintre zeițe)
3 5 3