Prezinta caracteristicele geografice ale localitatii tale.....(eu sunt din galati)va rog sa ma ajutati urgent....

1
si eu tot a 4
Deea asa de mult scrii?
intr-un minut termin
ok....
Caracsteristicile sunt campia

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-22T21:04:05+03:00
          
            Municipiul Galati  este situat in partea estica a Romaniei si extremitatea sudica a Moldovei, pe Valea Siretului si este strabatut de fluviul Dunarea. Galatiul este unul dintre cele mai importante porturi ale Romaniei. Suprafata sa este de 246,4 km2, iar Braila este cel mai apropiat oras.
          Caracteristicile geografice ale orasului Galati sunt variate, imbinandu-se doua forme de relief: campia si podisul. Acestea sunt: Câmpia Română și Podișul Moldovei.  Inălțimile podisului sunt domoale, fiind cuprinse între 310 m la N și 5 metri la S. Insa, cea mai importantă unitate de relief este Lunca Dunării. Aceasta se   întretaie cu Lunca Prutului și Lunca Siretului.
          Hidrografia. Galatiul este inconjurat de ape - fluviul Dunarea, Siretul, paraul Chineja si lacurile Catusa si Brates.
          Flora si fauna este ce specifica zonelor de campie si deal. Vegetatia este cea specifica zonelor de silvostepa, adica papura, trestie, stuf etc. Animalele 
întâlnite sunt:  mistreți, căprioare, popândăi, hârciogi, arici, potârnichi, prepelițe, ciocârlii, berze, rațe, vulpi, lupi, iepuri, pescăruși, vrăbii, rândunici, cuci,  porumbei etc.
         Asezarea populatiei. In urma recensamantului din anul 2011 a rezultat faptul ca Galatiul are o populatie de 249.432 locuitori.
        Pe teritoriul Galatiului traiesc si o serie de minoritati ca: armeni, indieni, turci, greci, evrei.