Răspunsuri

2014-10-22T16:51:11+03:00
Chiar daca este sau nu o moda sa faci voluntariat, societatea si generatiile se schimba si din ce in ce mai multi tineri incep sa adopte comportamente de voluntariat. Cele mai frecvente apar in timpul facultatii, cand studentii nu mai sunt atat de centrati pe ei insisi, ci sunt orientati spre nevoile celorlalti. Cu toate acestea, inca mai avem nevoie sa “lucram” la o cultura a voluntariatului. In liceu, unii tineri refuza sa faca voluntariat pentru ca nu vor sa-si piarda timpul degeaba, fara a fi platiti, in timp ce altii fac cu drag diverse activitati de ecologizare, se inscriu in grupurile liceului, organizeaza vizite la centre de batrani sau de copii.

1. Prin voluntariat isi creioneaza mai bine setul de valori dupa care se conduce in viata.
2. Invata sa aprecieze lucrurile pe care le au si sa se bucure chiar si de maruntisuri.
3. Isi seteaza obiective mai realiste in viata.4. Obtine abilitati de comunicare si relationare sociala care ii vor fi utile pe viitor si in cariera profesionala.
5. Intr-un CV, activitatile de voluntariat sunt considerate de multi angajatori caexperienta profesionala.
6. Poate descoperi in activitatile de voluntariat realizate, hobby-uri si isi poate forma orientari profesionale pe aceasta linie.
7. Isi formeaza abilitati de lider, dobandeste o capacitate mai buna de a lua decizii, stie sa faca o analiza "cost-beneficiu" sau "resurse-cerinte" mult mai acurata.
8. Isi formeaza prieteni noi.
9. Ii creste increderea in sine si se simte util societatii.