Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-22T13:25:52+03:00
  Titlul e un element anticipativ al unei opere literare confirmand orizontul de asteptare al cititorului. In opinia mea, titlul operei literare "Cartile lui Apolodor" de Gellu Naum prefigureaza temele, motivele literare si ideile poetice ale textului propriu-zis.
  In primul rand, din pct de vedere morfologic, titlul e format din 2 substantive si o conjunctie, aceste cuvinte fiind folosite cu sens denotativ pt a reda ideea de povestea incurcata a vietii lui Apolodor.
  In al doilea rand, titlul sustine tema poeziei de aventura si peripetii asa cum reiese din utilizarea unui camp semantic la nivelul textului cum ar fi cuvintele curajos, zbengui, etc.
  In plus, ideea exprimata prin titlu se contureaza in opera cu ajutorul procedeelor de expresivitate artistica astfel, personificariel "Grasut, curat, atragator" sugereaza grija si impecabilitatea acestuia, iar comparatia "ii fusese ca o mama" reliefeaza ideea ca personajul a avut mare grija de protagonist, reluand semnificatia titlului.
  In concluzie, titlul operei literare "Cartile lui Apolodor" de Gellu Naum prefigureaza si sintetizeaza temele, motivele si ideile poetice.
  
7 4 7