Răspunsuri

2014-02-26T20:19:11+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
CO monoxidul de carbon are utilizari in industria chimică ca gaz de apă,pentru obtinerea fosgenului dar cel mai important este faptul ca este un gaz toxic se combina cu hemoglobina si formeaza carboxihemoglobina care blocheaza respiratia si duce rapid la deces(chiar la o concentratie de 0,1% in aer de CO) este o competitie intre oxigen si monoxidul de carbon si acesta din urma este de peste 200 de ori mai rapid in reactia de combinare cu oxigenul.
CaO -Oxidul de calciu varul nestins se obtine prin calcinarea calcarului in cuptoare speciale
si are utilizari in constructii,la obtinerea amoniacului,ca amendament pentru soluri acide,azotat de calciu ,obtinerea clorurii de var,tratarea melasei la obtinerea zahărului,obtinerea sticlei.
niciunul din cei de aici nu este folosit ca pigment CuO solid negru si nu are utilizari deosebite(se obtine prin arderea unei sarme de cupru in flacară)