Răspunsuri

2014-10-22T00:26:59+03:00
Punctul culminant este marcat de revolta copiilor fata de planurile materne. Contrar dorintelor Marei, Persida se casatoreste cu Nafl, pleaca impreuna la Viena, unde acesta se desavarseste in meseria de macelar, apoi se intorc acasa, unde deschid un birt. Relatia sotilor se deterioreaza din cauza sentimentului de inferioritate pe care il traieste Natl, Persida preluand, ca si mama sa, toate responsabilitatile familiei. intr-un acces de orgoliu, Trica se ofera sa plece voluntar in armata, zadarnicind sperantele materne.
Deznodamantul este marcat de reconcilierea familiilor. Persida si Nafl vor avea un copil, prilej cu care Nafl descopera fragilitatea sofiei sale si isi va asuma rolul de cap al familiei. Nasterea are semnificafia unui nou inceput care va neutraliza ostilitafile dintre Mara si familia Hubar, intreaga atentie fiind captata de noul membru al familiei, fata de care se vor intrece in atenfii.
Trica se va intoarce din razboi maturizat ca barbat si experimentat ca meserias. Finalul optimist este umbrit de un eveniment imprevizibil: Hubar este ucis intr-un acces de furie de fiul sau nelegitim, cu deficienfe mintale, Bandi, ca raspuns incontrolabil la asumarea paternitafii de catre macelar.