Răspunsuri

2014-10-21T22:07:19+03:00
Apa este un factor indispensabil organismului uman. inca din cele mai vechi timpuri asezarile umane au fost de-a lungul raurilor sau pe malul marilor.necesarul zilnic de apa al omului este aproximativ de 1.5-2 litri consumata ca atare ,dar pentru curatenia corporala omul foloseste zilnic aproximativ 40litri de apa.organizatia mondiala a sanatatii considera ca optim pentru acoperirea acestor nevoi ,o cantitate de 100 litri in 24 ore.
apa folosita de om trebuie sa intruneasca anumite proprietati organoleptice fizice si chimice.aceste proprietati pot fi determinate cu ajutorul analizei fizico-chimice a apei.in acest sens , unele determinari se fac la locul de recoltare ,astfel
determinarile organoleptice gust,miros ,determinarea temperaturii, fixarea oxigenului dizolvat si a hidrogenuluisulfurat ,determinarea clorului rezidual,a bioxidului de carbon liber si agresiv,determinarea de ph.
determinarea turbiditatii, a suspensiilor,determinarea reziduului,determinarea fosfatilor a oxidabilitatii a formelor de azot,determinarea fierului, a durabilitatii temporare ,a manganului.
determinarea alcalinitatii si aciditatii,determinarea duritatii totale a calciului si magneziului,determinarea fluorului.
proprietatile organoleptice ale apei sunt reprezentate de acele caracteristici care impresioneaza organele noastre de simt.,adica gustul si mirosul apei.
gustul apei este dat de continutul in substante chimice si in preimul rand de sarurile minerale si de gazele dizolvate oxigenul si bioxidul de carbon.excesul sau carenta unora dintre aceste componente poate imprima apei un gust neplacutfad ,salciu,amar,dulceag.
mirosul apei este legat de asemenea de prezenta in exces a unor elemente naturale sau provenite prin purificarea apei,ca si din unele transformari la care sunt supuse in apa anumite substante chimice mai ales poluante.
atat gustul cat si mirosul apei, desi au ca principala...  sper ca te-am ajutat

2014-10-21T22:09:05+03:00
Viata noastra depinde foarte mult de natuta,de tot ceea ce ne inconjuara. Avem nevoie de o natura cat mai curata,cat mai sanatoasa pentru oameni cat si pentru restul vietuitoarelor(atat pante cat si animale). Oamenii inca nu sunt constienti cat de mult s-a distrus natura ca urmare a activitatilor ilegale.Taierea padurilor in masa,braconajul,impuscatul pasarilor,vanatorile ilegale si multe altele distrug natura. Natura are nevoie de o pauza destul de lunga pentru a se putea reface macar putin,dar daca totul va continua asa,in ritmul acesta nu vor mai exista pasari care sa manance insecte(tantari,muste), nu vor mai exista pesti in delta dunarii,nu va mai exista turism. Omul traieste datorita naturii, daca moare natura moare si omul.