Răspunsuri

2014-10-21T20:22:30+03:00
Limba noastra este  o comoara!

Orice limba e oglinda sufletului natiunii care o creeaza. Limbajul este haina gandirii. Limba e vehiculul care duce gandul meu in urechea, inima si gandul celuilalt.
Tema acestei tragedii este iubirea, ce este surprinsa in mai multe ipostaze. La inceput se poate observa o iubire platonica a lui Romeo fata de Rosalinda, o tanara ce devenise o obsesie pentru acesta.Cand tanarul o intalneste pe Julieta cunoaste dragostea adevarata si isi da seama ca iubirea pentru Rosalinda este nevrednica. O alta ipostaza a iubirii este sugerata de Mercutio pentru care iubirea inseamna doar atractie fizica, o pasiune erotica.
Tatal Julietei vede iubirea ca pe o afacere, caci doreste ca fiica lui sa se marite cu Paris, chiar daca Julieta nu era de acord. Tatal acesteia considera ca acesta e potrivit pentru fiica sa deoarece facea parte dintr-o clasa sociala inalta.
Pentru dezvoltarea temei sunt folosite numeroase contraste: lumina-intuneric, viata-moarte, tineri-batrani, esenta-aparenta. Aceste contraste sunt realizate prin antonime.
Pe parcursul intamplarilor, Romeo si Julieta se maturizeaza datorita dragostei, iubirea dintre cei doi devine sacra, deoarece ...
2014-10-21T20:25:48+03:00
Dulce-i limba ce-o vorbim
Limba română este comoară fără cheie.
Am văzut Limba Română ca pe-o mireasă
Limba Română e o poveste